“Безпритульний Ісус” на лавці у Ватикані

Читай також

  • Роздумуючи над Твоїм терпінням, Ісусе
        • “Безпритульний Ісус” на лавці у Ватикані

          У внутрішньому дворику Святого Еґідія на території Ватикану встановлено бронзову фігуру – безпритульного у повен зріст Ісуса, що лежить на лаві, майже всуціль накрившись тонким покривалом. Видніються лише стопи зі слідами розп’яття.

          Бронзову статую Христа встановлено під час Страсного Тижня при вході до Апостольської Елеумозінерії, відомства, яке займається збиранням пожертв для бідних та роздаванням милостині потребуючим.

          Автором скульптури є канадський митець Тімоті Шмальц. Ідея зобразити Христа таким оригінальним способом зродилася у нього після того, як під час різдвяного періоду він побачив безхатченка, який спав надворі на лавці. «Коли бачимо відкинених за борт суспільного життя, ми повинні бачити Ісуса Христа», – написав митець.

          У листопаді 2013 року, під час загальної аудієнції, автор мав нагоду показати зменшену копію «Ісуса безпритульного» Папі Францискові. «Коли Святіший Отець побачив цей твір, – розповів Тімоті Шмальц журналістам, – він доторкнувся до його колін та стіп і проказав молитву. Папа Франциск чинить саме так, наближаючись до знедолених».

          RV14332_Articolo

          Перша копія цієї статуї 2013 року була встановлена на території Єзуїтського Богословського Факультету в Торонто (Канада). Статуя, яку встановлено на подвір’ї Апостольської Елеумозінерії з ініціативи самого ж автора, є даром канадського мецената, який в минулому був першим, хто підтримав молодого скульптора, коли йому було 20 років. Бронзову скульптуру відлито з оригінального зліпку.

          Homeless-Jesus-2-620x400 (1)

          Такі статуї також встановлені в Австралії, на Кубі, в Індії, Ірландії, Іспанії та США. Тривають праці над їх встановленням у Аргентині, Чилі, Бразилії, Мексиці, Південноафриканській Республіці та Польщі. А мешканці та гості Риму можуть побачити ще один схожий твір Тімоті Шмальца: Ісуса, що зображений як жебрак, який просить милостиню, встановлено на порозі лікарні Святого Духа, що поблизу Ватикану.

          За матеріалами: deon.pl radiovaticana

          Читай також

        • Роздумуючи над Твоїм терпінням, Ісусе
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.